Címlap Borok 2016

 

Akker Pince

Kunsági Kadarka 2015

2015-ös évjáratú, fiatal telepítésű, első termése az ültetvénynek. Fűszeressége, íz világa párosul a magyar konyha ételeivel. A bort hűtve erjesztettük, kizárólag saválló tartályban tároljuk. A XVIII. Kunsági Borvidék borversenyén a Kadarka borunk aranyérmes díjazásban részesült.

 

 

Balla Géza Pincészete

Kadarka sziklabor
 
A sziklás Napos dűlő öreg tőkéin termett szőlőből készült ez a bor. A ménesi borvidék híressége, a vörös aszu megtestesítője, illata fűszeres, ízét szép savak kerekítik bársonyosra, gyümölcsös, őszinte bor, mely újabb koccintásra ingerel.kiváló kísérője a halpaprikás, valamint a vörös húsból készült ételeknek  

 

 

Bock Pince

Kadarka Fekete-hegy Selection 2015

Fekete-hegy dűlő terméséből készített könnyed vörösbor, mely hagyományos erjesztést követően 6 hónapig érlelődött harmadtöltésű tölgyfahordóban. Halvány színintenzitás jellemzi. Ízében, illatában fűszerek, málnára, szamócára emlékeztető aromák fedezhetőek fel.

 

 

Csanádi Szolobirtok

Kadarka 2015

Egykoron Magyarország legelterjedtebb szőlőfajtájában rejlő

szépségeket kezdjük újra felfedezni. Reduktív technológiával készült. Kadarkánk könnyed, gyümölcsös, fűszeres zamata a régi Alföld világát idézi.

 

 

Dimenzió Borászat

Csízió 2012

Szinében a bíbor hajnal, illatában a tavaszi lágy szellő, ízében Nagymama fűszeres gyümölcslekvárját idézi.

 

 

Sümegi Dragan Pincészet 

Kadarka 2015

Megjelenése elegáns, tükrös málna piros. Illata intenzíven friss, gyümölcsös. Íze sokoldalúan finom, az egész szájat betöltő. Sava bársonyos, finom tanninokra épülő. Szerkezete jól felépült, vitális. Harmóniája játékosan tüzes, szép fűszerkészlet.

 

 

Frittmann Borászat

Kunsági Kadarka 2013

Különösen gyümölcsös illatú és ízű fűszeres vörösbor. Ez a bor is bizonyítja, hogy ebből a régi magyar fajtából csökkentett terméshoammal rendkívül jó minőségű bor készíthető.

 

 

Gere Tamás és Zsolt Pincészete

Kadarka Dülőválogatás 2013

Egy tipikus kadarka, illatban és ízben is a fajtajegyek uralják a bort. A hordós fűszerek és a fajta fűszerei kerültek előtérbe, melyeket jól egészít ki a kávé és a kakaó az érett gyümölcsökkel együtt. A savak korrektek, az alkohol nem lóg ki, szépen besimul a borba. Bár még fiatal, de az idő múlásával hozza majd a tőle elvártakat. Komoly beszélgetések, családi ünnepek levezetőjeként, vagy ételek tekintetében a vaddisznó és szarvas mellé kimondottan ajánlható.

 

 

Gulyás Pince

Csongrádi Nemes Kadarka 2015

A Csongrádi borvidék a Tisza jobb partján terül el. A Tisza és a Körös olyan klímát biztosít a szőlőnek, ami egyedülálló. A magas napsütéses órák száma a gyönyörű illatot eredményezi. Az itt termett borok tüzesek, vérpezsdítőek, utánozhatatlan élményt nyújtanak azoknak akik ezt isszák.

 

 

Günzer Zoltán

Kadarka 2012

Ördögárok és Bocor dűlő egy palackban. Nagyon érett szőlő az utolsó pillanatban szüretelve két válogatás után. A fajta teltebb és tartalmasabb változatát képviseli. Fűszeres illat, hosszú lecsengés és tartalmas utóíz. Egy év kisfahordós majd 2 év palackos érlelés, háttérben finom pörkölési aromák.

 

 

Hetényi Család Pincészete

Kadarka 2013

Családi gazdaságunk Kecskemét melleti Kerekegyháza határába helyezkedik el. A homokos talaj kiváló adottságokkal rendelkezik a kadarka termeléséhez. A szőlő és a bor szeretete családi örökségünk. Zárt és hagyományos erjesztési technológiát alkalmazva tölgyfahordós érleléssel készítünk klasszikus kadarka borokat.

 

 

Indivinum

Hetényi János Pincészete

Szekszárdi Kadarka 2013

Gyümölcsös, fűszeres, igazi Kadarka! Világos rubin színe és aromavilága a tradícionális kadarkákat idézi. Nem akar többnek látsszani, ami és ez teszi szerethetővé. A kézi szüretet és gépi bogyózást követően hagyományos, kádas erjesztést kapott, kézi csömöszöléssel. A héjon történt az almasav bontás is, mely után hagyományos, 1000l-es tölgyfa hordókba került a bor. Két év ászkolást követően, 2015 augusztusában palackoztuk.

 

 

Indivinum

Hetényi János Pincészete

Szekszárdi "Pletyka" 2015

A bor elnevezésével is arra akartunk utalni, milyen célra szánjuk: alternatíva a nyáron a rosé mellett/helyett. Behűtve önmagában, vagy fröccsnek is kiváló ital, beszélgetéshez, vagy a társaság kiegészítésére egy grill-partyn. A bort döntően (85%-ban) Kadarka alkotja. A roséhoz képest későbbi szüret és 3 nap héjon, kádon erjesztés után következik csak a tartályos, reduktív erjesztési, érlelési szakasz. Almasavat itt nem bontunk, ezzel is frissebbé, játékosabbá tesszük a bort.

 

 

István Borház

Szabadság, szerelem! Kadarka 2011

A Kadarka fajta termesztésének több évszázados hagyománya van Magyarországon, különösen jellemző fajta a Kunsági borvidék Kiskőrösi körzetében. A Kadarka jó minőséget, kizárólag hagyományos alacsony művelésben tud produkálni, ezért igen élőmunka igényes a termesztése. Hosszabb távon ez a fajta hungaricum szerepet tud betölteni, ezért a kisméretű, gondosan kivitelezett telepítésben érdemes gondolkodni. Igazi alföldi fajta, mely gyönyörű színével, fűszeres zamatával idézi – palackba zárva – a napsütéses nyarat.

 

 

István Borház

Szabadság, szerelem! Kadarka 2013

A Kadarka fajta termesztésének több évszázados hagyománya van Magyarországon, különösen jellemző fajta a Kunsági borvidék Kiskőrösi körzetében. A Kadarka jó minőséget, kizárólag hagyományos alacsony művelésben tud produkálni, ezért igen élőmunka igényes a termesztése. Hosszabb távon ez a fajta hungaricum szerepet tud betölteni, ezért a kisméretű, gondosan kivitelezett telepítésben érdemes gondolkodni. Igazi alföldi fajta, mely gyönyörű színével, fűszeres zamatával idézi – palackba zárva – a napsütéses nyarat.

 

 

Jekl Pincészet

Villányi Kadarka 2012

A borvidék legszebb dűlőjéből az Ördög-árokból származik ez a prémium Kadarka. A fűszeres kadarka klón, az évjárat, a jelentős terméskorlátozás, a kései szüret, az egészséges érett szőlő és a másféléves fahordós érlelés a záloga ennek a minőségnek. A magyaros paprikás húsételek legjobb kisérője.

 

 

Keresztes József

Kadarka 2015

A Kadarka szőlő a sokoldalúsága miatt a kecskeméti bortermelők egyik legkedveltebb fajtája. Bőtermő s mindezek mellett jó minőségű bort ad a Kecskemét környéki homokon. Ezt a bort hagyományos eljárással, héjon erjesztéssel készítettük. Rubinvörös színe, különleges fűszeres illata és zamata kiemeli a többi vörösbor közül. A bor különös értéke a könnyedség. Savai kissé élénkek, tanninok selymesek. Ezt a sajátosan egyedi jellegű bort 16 ˚C-on javasoljuk fogyasztani. Halételekhez, sültekhez igen kellemes ital, de alkalmas étkezés utáni borozgatáshoz is.

 

 

Koch Borászat

Kadarka 2013

Színében klasszikus fajtajelleges, illatban nagyon intenzív fűszeres, kevés fával, izgalmas gyümölcsökkel a háttérben, mind ízében, mind összbenyomásban, friss, érő, vérpezsdítő jegyek jellemzik. Mintha egy lendületes Petőfi verset olvasnánk.

 

 

Mészáros Borház Kft.

Kadarka Classic Selection 2014

Jellegzetes szekszárdi kadarka,illatában méz és fűszeresség található, izében a kadarka fajta egyedi íz világa, telt és meleg, sok fűszerrel, mely kellemes élményt hagy a szájban. Hosszú utóíz és bársonyosság jellemzi. Ajánlott fogyasztási hőmérséklet 16–18 ˚C.

 

 

Polgár Pincészet

Kadarka 2015

Színe világos cseresznyepiros. Illatában a Kadarkára jellemző sokrétűséget ribizlire, csipkebogyóra, paprikára, gombára, szilvára, vaníliára emlékeztető jegyeket vélhetünk fel. Ízlelve a finom simogató gyümölcsösséghez párosuló kellemes savakat, kecses tanninokat fedezhetünk fel. Ajánljuk mindenkinek, aki kedveli a könnyű, elegáns, elgondolkodtató borokat!

 

 

Polgár Pincészet

Kadarka Siller 2015

Pirosas színű, üde gyümölcsös sillerbor. Illatában málnás, cseresznyés jegyek mellett a kadarkára jellemző édeskés, fűszeres vonások fedezhetőek fel. Kóstolva könnyű, rendkívül zamatos ízérzettel gyönyörködtet, mely halászlé valamint paprikás ételek kísérőjeként páratlan választás.

 

 

Schieber Pincészet

Kadarka 2013

Rubinvörös megjelenésű évjáratánál fogva megszokotthoz képest sötétebb tónussal. Ízét és struktúráját komolyabb fűszeresség és elegáns savszerkezet jellemzi. Hűvös, ásványos illat. Határozott, tiszta, kevesebb fűszerességgel, több növényi jeggyel. Szép savak, érezhető, kis mennyiségű tannin. Határozott a szerkezete kissé ásványos (meszes) jellegzetes íz itt is érezhető.  100 % kadarka összetétel törekszünk a könnyedség és a fűszeres jegyek kihangsúlyozására.

 

 

Sümegi és Fiai Pincészet – Keller Kft.

Hajós-Bajai Kadarka Siller 2013

A kiállított Kadarka bor a Hajós-Bajai borvidék kadarkáinak egyik reprezentánsa. A borvidék kadarka szelekciói évszázados múltra tekintenek vissza és a kadarka hőskorának sajá-tosságait idézik. Különlegesen fűszeres, bársonyos és gyümölcsös egyedi illattal, aromával rendelkező bor, ami közepes alkoholtartalma és lágysága folytán 15–16 °C-on akár szalonitalként, akár kvaterkázó borként is egészséggel fogyasztható.

 

 

Vass-Bor Kft.

Kunsági Kadarka 2015

Kadarka borunk 2015-ös évjáratú, kevésbé testes, gyümölcsös, savgerinces, fűszeres zamatú vörösbor.

 

 

 

Támogatja a Joomla!. Designed by: Free Joomla 1.5 Theme, mysql create user. Valid XHTML and CSS.